بن‌سلمان گاف‌های بایدن را مسخره می‌کند-راهبرد معاصر
پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم پزشکیان: زمان استاندارد دوگانه به پایان رسیده است / پوتین: ایران و روسیه همکاری‌های اطلاعاتی دارند ببینید | لحظه امضای اسناد همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه توسط پوتین و پزشکیان معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه امضاء شد پوتین: مطمئنم توافق جدید تهران-مسکو به آینده همکاری طرفین کمک می‌کند کابینه امنیتی اسرائیل با توافق تبادل اسرا و آتش‌بس موافقت کرد پوتین در دیدار با پزشکیان: لازم است همکاری‌های ایران و روسیه در سطح منطقه و بین الملل گسترش یابد پزشکیان در دیدار با پوتین: با امضای طرح جامع راهبردی ارتباطات‌مان را تقویت می‌کنیم دیدار پزشکیان با نخست وزیر روسیه هیئت قضایی حکومت طالبان عازم ایران شد دیدار پزشکیان با پوتین

بن‌سلمان گاف‌های بایدن را مسخره می‌کند

یک روزنامه آمریکایی گزارش داده ولیعهد عربستان سعودی در محافل خصوصی رئیس‌جمهور آمریکا را مسخره می‌کند.
تاریخ انتشار: ۲۱:۰۷ - ۰۲ آبان ۱۴۰۱ - 2022 October 24
کد خبر: ۱۵۶۰۰۱

به گزارش راهبرد معاصر، یک روزنامه آمریکایی گزارش داده محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان سعودی در محافل خصوصی «جو بایدن»، رئیس‌جمهور ۷۹ ساله آمریکا را مسخره می‌کند و توانایی‌های ذهنی او را زیر سوال می‌برد.

وال‌استریت‌ژورنال نوشته پیمان نانوشته‌ای که عربستان سعودی و آمریکا را به یکدیگر پیوند می‌زند در دوران ریاست‌جمهوری ۱۵ رئیس‌جمهور آمریکا و ۷ پادشاه عربستان سعودی ادامه داشته و ۲ ممنوعیت نفتی، دو جنگ در خلیج فارس و حملات ۱۱ سپتامبر را پشت سر گذاشته است؛ این پیمان اکنون توسط دو رئیس‌جمهوری که یکدیگر را دوست ندارند و یا به هم اعتماد ندارد در حال فروپاشی است. 

منابعی در داخل حکومت سعودی به این روزنامه آمریکایی گفته‌اند که بن‌سلمان ۳۷ ساله در محافل خصوصی بایدن را مسخره می‌کند، گاف‌های او را به سخره می‌گیرد و توانمندی‌های ذهنی‌اش را زیر سوال می‌برد.

بن‌سلمان به مشاورانش گفته بایدن از زمانی که معاون رئیس‌جمهور آمریکا بود نتوانسته تحت تأثیرش قرار دهد و او «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا را ترجیح می‌دهد.

بایدن در دوران تبلیغات انتخاباتی به شدت از حکومت عربستان سعودی انتقاد می‌کرد. او بعد از ورود به کاخ سفید به مدت بیش از یک سال از صحبت کردن با بن‌سلمان اجتناب کرد تا آنکه سرانجام در ماه جولای در جده با او دیدار کرد.

منابع مطلع به وال‌استریت‌ژورنال گفته‌اند احساس آنها این بود که بایدن نمی‌خواست در آنجا باشد و تمایلی به گفت‌وگو بر سر مسائل سیاسی با بن‌سلمان نداشت.

تنش‌ها در روابط عربستان سعودی و آمریکا طی سال‌های گذشته از مسائل ژئوپولتیک و سیاسی نشأت گرفته، اما خصومت میان بایدن و محمد بن‌سلمان اکنون به آن عوامل اضافه شده‌اند و احتمالاً در آینده پیش رو تشدید خواهند شد.

آرون دیوید میلر، دیپلمات‌ کهنه‌کار آمریکایی که اکنون یکی از اعضای اندیشکده کارنگی است می‌گوید تنش‌های میان آمریکا و عربستان سعودی به ندرت تا این اندازه عمیق بوده است.

تصمیم اوپک‌پلاس به رهبری عربستان سعودی برای کاهش تولید نفت عزم هر دو طرف برای تجدیدنظر در روابط راهبردی‌شان که برای تقریباً ۸۰ سال زیربنای اقتصاد جهان و ژئوپلتیک خاورمیانه بوده را جزم کرده است.

وال‌استریت‌ژورنال روز ۱۹ مهر گزارش داده بود مقام‌های آمریکایی قبل از تصمیم اوپک‌پلاس برای کاهش تولید روزانه دو میلیون بشکه نفت با عربستان سعودی و سایر متحدان عربی خود تماس گرفته و خواستار آن شدند که تصمیم‌گیری در این خصوص را فقط برای یک ماه دیگر عقب بیندازند. پاسخ ریاض به این درخواست، یک «نه قاطع» بوده است. 

مقام‌های آمریکایی به طرف‌های سعودی اعلام کردند که کاهش تولید نفت به عنوان تصمیم عربستان برای همسویی با روسیه در جنگ اوکراین دیده خواهد شد و اینکه انجام چنین اقدامی باعث کاهش حمایت واشنگتن از ریاض خواهد شد.

مقام‌های سعودی درخواست دولت بایدن را در راستای تلاش برای جلوگیری از انتشار اخبار بد در آستانه انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره قلمداد کرده و آن را رد کرده‌اند. قیمت بالای سوخت و تورم در آمریکا از جمله مسائل اساسی است که در این انتخابات به ضرر دموکرات‌ها عمل می‌کند.

در ماه‌های اخیر و در پی تشدید تنش‌ها میان غرب و مسکو به بهانه حمله روسیه به اوکراین، کشورهای اروپایی و آمریکا به دنبال افزایش تولید کشورهای صادرکننده نفت و گاز بوده‌اند تا به نوعی با کاهش صادرات انرژی روسیه مقابله و بر بحران انرژی خود غلبه کنند اما در این شرایط، اخیراً اوپک پلاس به کاهش دو میلیون بشکه‌ای تولید روزانه نفت رأی داده است.

این سازمان چند هفته پیش با کاهش تولید ۲ میلیون بشکه در روز در ماه نوامبر موافقت کرد تا بزرگترین کاهش تولید نفت از زمان همه‌گیری کرونا ثبت شود.  این کاهش تولید می تواند قیمت نفت را که در سه ماه گذشته به علت رکود اقتصادی در جهان، افزایش نرخ بهره آمریکا و تقویت دلار، از ۱۲۰ دلار بهدلار در هر بشکه کاهش یافته بود، تقویت کند.

گروه اوپک پلاس که از اعضای اوپک و هم پیمانانش نظیر روسیه تشکیل شده است، در سال ۲۰۲۰ به علت کاهش تقاضا تصمیم گرفتند تا میزان تولید خود را با هدف تقویت قیمت نفت و متعادل کردن بازار به رقم بی سابقه ۱۰ میلیون بشکه در روز کاهش دهند.

دولت بایدن ماه‌هاست که تلاش می‌کند با لابی‌گری، عربستان سعودی را وادار به تولید نفت بیشتر کند و در همین راستا در ماه ژوئیه سفری ناموفق به عربستان سعودی داشت. 

کاخ سفید بعد از آن اعلام کرد قصد دارد از طریق ابزارهایی که در اختیار دارد اقدام عربستان سعودی را پاسخ دهد.  «جان کربی» سخنگوی امنیت ملی کاخ سفید دو هفته پیش گفت پس از آن که اوپک پلاس هفته گذشته اعلام کرد تولید نفت خود را کاهش می‌دهد، جو بایدن در حال ارزیابی مجدد روابط ایالات متحده با عربستان سعودی است. 

کربی در مصاحبه با شبکه سی‌ان‌ان گفت: فکر می‌کنم رئیس‌جمهور بسیار واضح گفته که این رابطه‌ای است که باید به ارزیابی مجدد آن ادامه دهیم و مایل به بازبینی آن باشیم. و قطعاً با توجه به تصمیم اوپک، فکر می‌کنم او در اینجا (مرحله بازبینی) قرار دارد. 

وی گفت بایدن مایل به همکاری با کنگره بر سر آینده روابط با عربستان سعودی است و توضیح داد تصمیم اوپک پلاس بایدن را ناامید کرد و مایل است با کنگره در سنجیدن این که آینده روابط واشنگتن-ریاض چگونه باید باشد، همکاری کند.

روزنامه وال‌استریت‌ژورنال نوشته مقام‌های سعودی می‌گویند اینکه روابط ریاض-واشنگتن هنوز از لنز نفت و امنیت نگریسته می‌شود باعث یأس آنها شده است. ریاض گفته که تصمیم اخیر اوپک‌پلاس را در راستای منافع ملی‌اش می‌داند و انجام این کار برای جلوگیری از کاهش قیمت نفت خام ضروری بوده است. 

فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان سعودی در مصاحبه با وال‌استریت‌ژورنال ادعاها درباره انتقاد بن‌سلمان از بایدن در  محافل خصوصی را رد کرده است.

فیصل بن فرحان گفت: «این ادعاها که توسط منابع گمنام مطرح می‌شوند کاملاً نادرست هستند. سران عربستان سعودی همواره با توجه به اهمیت رابطه با آمریکا بر اساس احترام متقابل بیشتری احترام را برای روسای جمهور آمریکا قائل بوده‌اند.»

مقام‌های آمریکایی گفته‌اند بایدن با تلاش برای تعمیق روابط میان عربستان و اسرائیل به دنبال آن بوده که روابط ریاض-واشنگتن را به فراسوی مسائل مرتبط با نفت ارتقا دهد. با آنکه رژیم صهیونیستی و عربستان هیچ رابطه علنی با یکدیگر ندارند با همکاری کاخ سفید با یکدیگر همکاری‌های امنیتی گسترده‌ای دارند.

آدرنی واتسون، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید گفته بایدن با سران کشورهای منطقه در تماس است تا یک «خاورمیانه با ثبات‌تر و یکپارچه‌تر» ایجاد کند.

 پادشاهان سعودی و روسای جمهور آمریکا در گذشته توانسته‌اند با برقراری روابط شخصی قوی، دوره‌های تنش را پشت سر بگذارند. با این حال، منابع مورد استناد وال‌استریت‌ژورنال می‌گویند رفتار بایدن بعد از ورود به کاخ سفید با عربستان و محمد بن سلمان، او را شوکه کرده است.

بایدن در هفته‌های اول ریاست‌جمهروی‌اش، فروش سلاح به عربستان را متوقف کرد، انصارالله را از فهرست سازمان‌های اصطلاحاً تروریستی آمریکا خارج کرد و در یک گزارش اطلاعاتی، بن‌سلمان را مسئول قتل جمال خاشقچی معرفی کرد./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر